Sytske Peterson zendelinge in Zuid Afrika

 

Naam: Sytske Peterson

 

Land: Zuid Afrika

 

Sinds: 2007

 

Na mijn studie Theologie en Zendingswetenschappen ben ik uitgezonden naar Kaapstad, Zuid Afrika. In de eerste twee jaar werkte ik in kerk-verband en was voornamelijk bezig met Pastorale Zorg en zondag diensten.

 

De afgelopen 5 jaar heb ik in een township gewerkt, bij iKhaya le Themba, met kinderen die een behoorlijke rugzak hebben. Ik was daar 'kindjes-pastor'. Terwijl ik daar werkte heb ik deeltijd een major in Psychologie afgerond.

 

Sinds juni 2014 werk ik voor een onderwijs instelling bij de afdeling Theologie en Christelijke Bediening. Mijn taak is, onder andere, stage-mogelijkheden creëeren bij organisaties zoals iKhaya le Themba en kerken om studenten voor te bereiden op hun toekomst en roeping.

 

Het is ontzettend leuk om te zien hoe mijn ervaring met kerken-werk en werk in de township nu op een verrassende manier nuttig is gemaakt. Het is een voorrecht om te werken met jonge mensen die van God houden en die hun geloof handen en voeten willen geven. Studenten komen zowel uit midden-stand als uit arme achtergronden. Het is een bijzondere mix om mee te werken in deze context na de Apartheid era.

 

Naast mijn werk ben ik betrokken bij aanbidding in een kleine gemeente waar ik lid van ben.

 

Mijn passies zijn: mijn relatie met de Heer handen en voeten geven, Moses (mijn kater), muziek, lezen, mensen kijken en dingen maken.

 

100_6119 sytske.jpgIMG_20160121_100749 sytske1.jpgIMG-20151023-WA0003 sytske2.jpg

 

Sytske wordt ondersteund door een thuisfrontteam, meer info: info@berea.nl